Malingsfjerner – Decaler

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Malingsfjerner – Decaler

Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Allan Rom 5 måneder, 2 uger siden.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #51740

  Allan Rom
  Participant

  Hej.
  Jeg har lige et par spørgsmål! håber det er tilladt 🙂

  Hvad er bedst til at fjerne maling med? Bums, Brun sæbe, Bremsevæske eller noget helt andet?

  Er der nogen der selv laver Decaler og evt. kan lave til andre??

  mvh
  Allan

  #51747

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Fjerne maling :
  Jeg starter altid med brunsæbe metoden hvis en bil er overmalet, og jeg ikke ved hvad der er nederst. Reddes ikke andet så redes ruderne, og dækkene. Dækkene bør have en omgang talkum bag efter.

  Brunsæbe metoden kan iøvrigt også anvendes på andre materialer, uden nogen vidre skade.

  Jeg har flere gange fået pæne biler frem under gammel overmaling. Et par som nye er bla. en expo58 Mecedes med trailer samt en urværksbil, også små Matchbox såmen. og en del fornuftige jeg ikke vil gøre mere ved, ikke kun Tekno.

  Er der ikke noget at redde så bore jeg bilen op og anvender malingsfjerner i et stort rødbedeglas. Det kan bruges igen og igen mindst et års tid inden det bliver for tykt af gammel maling.

  Har jeg malet en bil og det ikke er tilfredsstillende så har jeg et andet stort glas med bremsevæske i. Det snupper den nye,- eller måske et par uger gamle maling omgående. meget nemt.

  Uanset metoden så er det uhyre vigtigt at vaske grundigt bag efter. Er det en støbt ting så ryger den i opvaskeren efter malingsfjerner omgangen.
  ((( en samlet bil el.lign. må aldrig komme i opvaskemaskinen. Plastik dele, fx. ruder, interiør mv. vil deformre pga. det varme vand.

  Gamle litograferede blik ting — teknoblik er malet så det dur ikke på dem — men meget andet der måske er overmalet og grimt og ikke kan reddes, kan også være gamle dåser mv. De skal bare i opvaskemaskinen, så kommer tingen ud som ny hvidblik, blank og flot.

  Klistermærker kan printes ud på label papir der kan fås i fx. A4 eller mindre med mat overflade. Med lidt øvelse kan man også printe ud på blank label/etikette papir. For at få det bedste resultat er jeg dog gået over til at anvende et omkring 70 grams fotopapir i mat, blank eller halvblank. Så skære mærker ud og lime på med spraylim. Spraylim på mærkets bagside og så på med det.

  Modsat de andre medier, så gengiver fotopapir meget præcist alle detaljer og teksten vil stå skarpt.

  Jeg har ikke prøvet at lave overføringsmærker endnu. Men det bedste resultat skulle fås ved at mærket printes ud, overføres til tingen, og det hele bliver efterfølgende lakeret med klarlak. Så er det heller ikke til at få af igen 😉

  #51759

  Allan Rom
  Participant

  Hej Hans Jørgen.
  Tusind mange tak for dit grundige svar 🙂
  Jeg har startet med at fjerne malingen! På et lastbillad er det svært at fjerne al maling i rillerne, kan man bruge eks. en messingbørste? eller er det for skrapt?
  Nu må jeg starte med at få rense maling af og malet igen! Så må jeg løse det med decalerne bagefter!

  mvh
  Allan

  #51760

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  Hej Allan :
  Du skal ebdeligt ikke bruge andet end messing. Stål og kunststof børster laver ridser… Du kan godt bruge en messing børste på en hurtig sliber også… Det virker oki…

  Du kan også bruge tand, og tændstikker eller anden hård træ til at skubbe med inde i hjørner. Du kan bruge en lille skruetrækker eller en spids kniv. MEN pas på ikke at ridse. En lille ridse svare jo til de små fine graveringer, og kan blive synlig efter malerarbejdet.

  Når det hele er renset af kan man tørre over med ståluld lidt forsigtigt for det kan ridse… Det bedste er de sorte poler måtter VVS smeden bruger til at polere kobber rør med inden de skal loddes…. De giver en fin glat overflade, der lige kan sprittes af inden maling.
  (man kan bruge en grønrens fra køkkenet, men så helst en slidt en for ikke at ridse.

  #51761

  Hans Jørgen Wagner
  Participant

  nogen bruger slibepapir. Men jeg synes det er for tidskrævende, og igen det kan ridse, og er uhældet ude, kan man komme til at fjerne små detaljer

  #51763

  Allan Rom
  Participant

  Tak tak 🙂

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.