Hjul typer på Volvo og Scania

Teknobiler og andet gammelt legetøj Fora Teknobiler Hjul typer på Volvo og Scania

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #21240
  Flemming Rasch
  Deltager

  Hej igen Jeg troer ikke vi blev helt færdige med at ud forske det med ændring på de forskellige hjul typer på lastbilerne.
  I følge et katalog jeg for nylig har anskaffet mig 1968-69 kan jeg se at de biler som er tegnet har den gamle type hjul med 10 hjulbolte og dem med rigtige billeder er der 6 hjulbolte så det er her overgangen må være

  #21244

  Hej MS SUPER .
  Ja og måske ved ikke….. De store Scania modeller kom i 1965 og det med den “nye” hjul type der drejer om akslen (6 hjulbolte) Det var nødvendigt med hjul der sad løst på akslen for at få hæve/sænke systemet til at virke uden hjulene blev låst, og det var ligeledes nødvendigt, for at få hjulene til at fungere på dreje systemet…. Jeg tror simpelthend at man er begyndt med 6 hjulbolte hjulene i 1965. Hvad man havde liggende af den gamle type med 10 hjulbolte har man slidt op på de gamle og billigste lastbil typer. Så kan det rejelle skift måske have været 67, og tegningerne er genbrug i dit katalog. Det burde man kunne se i de to kataloger.
  Hilsen
  Hans Jørgen

  #21248
  Bertel Pedersen
  Deltager

  Hej Flemming og Hans Jørgen.

  10 hjulbolte/møtrikker er det korrekte antal, for både Volvo og Scania,
  uanset hvad Tekno har brugt på deres modeller.

  Billede af en klassik Scania L80, med typisk bemaling af køler og lygte grills, og en Volvo L495 Titan.

  MVH Bertel

  #21252

  Hej Bertel :
  Ja – Ja — Men det vi er ude i er Tekno variationer og så at sætte årstal på hvornår en evt. variation kom på markedet… Det er Tekno nørderi. Men din oplysning gør de gamle hjul fra Tekno, korrekte. Det fostre et nyt spørgsmål. Hvorfor ændre selve hjulet ? Har det været teknisk for dyrt at ændre aksel hullet ?
  mvh Hans Jørgen

  #21262
  peter frandsen
  Keymaster

  Hej

  Jeg er enig med Hans Jørgen i, at billederne i katalogerne kan være genbrug og ligeledes at de har været brugt på bestemte udvalgte biler fx Scania presenning/lad bilen. Men produktionen i midten af 1960.erne lå på ca. 4.000 enheder pr. dag. Så hjul er noget det forholdsvis hurtig er sluppet op. Man har nok ikke haft et lager til flere år.

  mvh

  Peter

  #21268

  Hej peter .
  jeg er ved at lave en snorkel brandbil på en defekt entreprenørvogn. Den har også der gamle 10 bolte hjul der sidder fast på akslen.
  (Mangler forresten en kurv vis der er en der har sådan en liggende 😉

  Jeg mener at have set samme hjul på en Ærlige John også, men jeg kan ikke finde den i mit skab, måske den er i en kasse med andre venner.

  Jeg kunne forestille mig at overskud af den gamle hjul type er gået over til “billig” bilerne,- Scania og Volvo modellerne med lad. Og nej de er sansynligvis hurtigt blevet brugt ab fabrik, men derfor kunne der godt være en overligger i en legetøjs forretning. Men hvornår udgik Scania og Volvo ladbilerne egentligt? Jeg mener aldrig at have mødt en vindues æske med dem i -!

  mvh Hans Jørgen

  Attachments:
  #21271
  Bertel Pedersen
  Deltager

  Hej Hans Jørgen.
  Din snorkel brandbil blir’ super lækker, det ser ud til at der er interiøre i, hvor er det fra?

  MVH Bertel

  #21281

  Hæ Hæ — interiør og mænd er fra samme slagtede Bedford fra Corgi som snorklen- Interiøret skulle lige spidses lidt for til, så kunne det lige proppes i.Der skal en lille afstandsklodse neden under for at interiøret ikke falder lidt ned. Skal have klare ruder i for at folkene kan ses. Det hvide er et halvt trakrorhjul fre en plastik tingest. Det største arbejde er at file hullerne til støttebenene — også fra Bedforden
  Kravene til den var – Har der eksisteret en ? — Ja det har der — Den skal ligne noget Tekno kunne have fremstillet, og den skal kunne tåle leg så godt som de biler der har lagt dele til. Og jeg tror jeg når hele vejen rundt.
  mvh Hans Jørgen

  Attachments:
  #21285
  Bertel Pedersen
  Deltager

  Hej Hans Jørgen.

  Det hele ser jo ganske godt ud, bare en lille detalje ; skal rattet ikke over i venstre side hvis den skal være dansk?

  Stor Tekno hilsen Bertel.

  #21289

  Jo og det kommer det ikke — 😉

  #21290
  Bertel Pedersen
  Deltager

  Hej alle

  På min Scania L110, har jeg en Tekno/Mercedes bag aksel, med faste hjul. Mere Scania like med driv flange og tværrillet dækmønster.

  MVH Bertel

  Attachments:
  #21294
  Bertel Pedersen
  Deltager

  ANNONCE
  Hvis nogen skulle få lyst at eje en corgi bedford simons snorkel bil,
  har jeg set den kan købes hos Georg. http://www.teknobil.dk/salg_andrebiler/salg_corgi_simons_snorkel.jpg

  MVH Bertel

  #21712
  Bertel Pedersen
  Deltager

  Hej igen

  Peter har en Scania blokvogns trækker, med 10 hjulbolte.

  Jeg har flere af de først fra Holland, med de samme hjul.

  MVH Bertel

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.