BAMBOLA

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #58504

  Jeg har fra yderst venlig side modtaget et par BAMBOLA Ford lastbiler. Jeg husker den som væsentligt større, omvendt var jeg måske også væsentligt mindre da bilerne var nye ! Men det kan jo også være at Bambola lavede bilerne i to størrelser. Fakta er imidlertid at de ikke er nævnt i “Danske Modelbiler” er det plastik kvaliteten der gør det ? Bogen World Wide Model CArs 1:43, har heller ikke nævnt Bambola bilerne, De har heller inne nævnt Norske Tomte i den bog ?
  Nu sidder der nok nogen ao tænker at Bambola biler er meget større end 1:43… Nej mine er, 1.43, og det var det der overraskede mig. Som nævnt husker jeg den som værende større. Nu er jeg så blevet nysgærig på om der findes flere modeller i denne stgørrelse fra Bambola. Nåre ja, hvis der er en der har en gul stige til brandbilen så kan den have min interesse.
  Når man ser billedet af Ford D800 ved siden af Bambola bilen kan den se for stor ud. I virkeligheden har førehuset to trin op, skjult af døren der lukker helt ned. Så den er go-nok.

  1960 Ford F-series heavy-Duty truck

  #58511
  Sven Thrysøe
  Deltager

  Hej

  Bambola lavede en kortsnudet Mercedes, der er vel ca. dobbelt så stor som Ford’en, men også med tippelad, kreaturlad og hvad de ellers lavede. Har et par stykker, men de er jo ikke i nogen høj samlerkurs, så det er vist mest sandkassebiler til børnene på loppemarkeder

  Mvh Sven

  #58512

  Ja sån er det… Solgte et par af de store Mercedes for 75 kr for nogen år siden-næsten som nye.
  Har set nogen der stod snor lige udbudt til 125, men om de blev solgt ved jeg ikke…
  Sjovt med Mercedes modellen .. Det er bare en ring den har foran – uden stjerne. Lige som de her Ford modeller, bare et mærke, uden logo og navn 😉

  Har fået to fotos på nettet af Allan Birger Mathiassen (Legetøjsmuseet i Nykøbing Falster)… Og der er Bambola for alle pengene

  Og har den ene store Ford muligvis vinduer ?

  #58517
  Sven Thrysøe
  Deltager

  Men Bambola fabrikken i Tåstrup blev jo verdensberømt, i hvert fald i Danmark, da Olsen banden skulle have “rigtige” jobs og være hæderlige og samfundsnyttige og Benny og Kjeld sad og tjeckede om gummiboldene sagde den rigtige lyd når der blev knipset på dem, foregik scenerne på Bambola.
  Bambola solgte i øvrigt en Citroen HY kassevogn i festlige farver, der blev ombygget til hestetransport, og beholdt Bambola mærket på siderne, til stort sjov og grin på travbanen i Bjæverskov.

  #58520

  Sådan en her 😉
  fabrikken er revet ned.

  #58524

  Olsen Banden på Spanden … Senen med boldene er på you-tupe der er flere sener men kan ikke finde den med fyraften uden for.

  #61756
  Henrik M
  Deltager

  Alle scenerne udenfor legetøjsfabrikken blev ikke optaget hos Bambola men hos Superfoss på Generatorvej 6 i Herlev. Bygningen findes ikke mere. Man genkender bl.a. det kæmpestore gastårn som stod i nærheden.

  • Dette svar blev ændret 9 months, 4 weeks siden af Henrik M.
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.