Ole Monrad

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 34 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Manglende vindspejl #64357

  Ole Monrad
  Participant

  Peter har gjort det igen, altså forøget reservedelslisten, så der nu også er vindspejl til MG TD samt Austin Healey 100. Som det ses af billederne, har jeg anskaffet to af hver, så sportsvognene nu ser helt rigtige ud.
  Nu falder den gule MG TD ikke længere ved siden af, når den står sammen med den røde og grønne. De to Austin Healey har også fået et velfortjent “facelift”, så nu er det den røde udgave med det hjemmelavede vindspejl, der falder igennem. Den må opgraderes snarest.
  Det er utroligt, som det pynter – selv på de to Austin Healey, som tydelig er mærket af megen leg.
  Det sidste billede afspejler et stort ønske til Peter om også at sørge for, at Triumph Sport TR2 kan få et professionelt “facelift”.

  som svar til: Prisliste fra 1954 #56028

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Kim,

  Jeg vil også gerne være med i koret og have en kopi tilsendt.
  omonrad snabel-a gmail.com

  Venlige hilsner
  Ole

  som svar til: Volvo 144S farver 🎅🏼🤶 #51439

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Peter,
  Det mente jeg nu også nok, men det er dejligt at få det bekræftet af en kender. Og så glæder jeg mig til at nærstudere dine to nye artikler. Det er skønt, du har været så aktiv den seneste tid.
  De bedste hilsner
  Ole

  som svar til: Volvo 144S farver 🎅🏼🤶 #51419

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming,
  Jeg kan supplere med en Polisii i blå med rødt indtræk.
  Og med hensyn til Taxi og Polisii udgaverne så har jeg en af hver i den karrygule. Ingen af dem har en sølvgrå stribe på siden, som Peter skriver de hollandske udgaver har, og ingen af dem har rødt indtræk.
  Julehilsner
  Ole

  som svar til: Merry Christmas from USA #51214

  Ole Monrad
  Participant

  Jeg blander mig i koret og ønsker også alle her på forummet en rigtig glædelig jul. Min kone har igen i år pyntet op i stuen med et indslag af røde Teknobiler.
  Ved indgangen til det nye år vil jeg også gerne takke Peter for sit store arbejde med at dokumentere historien om Tekno og alle bilerne. Selv her i den travle julemåned er der blevet tid til at færdiggøre endnu en artikel om den personbil, jeg først skildte ad og reparerede med stumper fra Peters butik. Mercedes-Benz 230/250/280, som ofte står fremme på skrivebordet.

  som svar til: Original Herbie? #50521

  Ole Monrad
  Participant

  Jeg er helt enig med Hans Jørgen, og så længe man spiller med åbne kort, har jeg ingen problemer med renovering.
  Men som Hans Jørgen skriver, er der også en gråzone. Jeg har selv omdannet en Jaguar E fra roadster til lukket kaleche med originale dele, og så er den vel stadig “original”. Et større antal Monza’er er blevet renoveret, dele fra en bil er flyttet over på en anden, interiør er blevet rettet, så Coupe og Spyder har fået rette højde på ryglæn, og nye original vindspejl, rat og varmeskjold er monteret.
  Det er jo især de seneste modeller, der forholdsvis let kan skilles ad, hvor man kan renovere uden at det ses.
  Jeg renoverer også, fordi jeg synes, det er sjovt. Og når jeg får lidt mere tid, vil jeg også kaste mig over at male de meget slidte eksemplarer. I et lot fik jeg en Opel Kadett, der tydeligvis er håndmalet, så her skal jeg også i gang med brun sæbe.

  som svar til: Original Herbie? #50515

  Ole Monrad
  Participant

  Tak for kommentarerne.
  På Legetøjsmarkedet på Frederiksberg er der en fast stadeholder, der sælger renoverede biler, og jeg mener, han tager omkring kr. 400 pr. bil, så det er muligt at få dem til mindre end kr. 500.
  /Ole

  som svar til: Taarup grønthøsteren #49687

  Ole Monrad
  Participant

  Interessant historie, men som du skriver meget mærkelig. Den ser ellers meget fin ud med alle detaljerne, og det er tydeligt at se, at æske mv. har været urørt i de mange år. Hvornår blev den produceret?
  Mvh Ole

  som svar til: OPEL combi No 722 #49362

  Ole Monrad
  Participant

  Meget interessant at få noget mere at vide om Opel Caravan og Opel Combi. Det er først efter, at Hans Jørgen videresendte links til en række modelbil-brochurer, at jeg blev opmærksom på disse to Tekno modellers eksistens. I kataloget til 25 øre fra 1961 er de to modeller annonceret som kommende Tekno biler. Men hvorfor blev produktionen opgivet?
  Og specielt til RENAULT16: Kan du uploade flere billeder af de to prototyper, som jeg går ud fra, det er? Er de overhovedet til at få fat i?
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Tekno Reklamebiler søges #48363

  Ole Monrad
  Participant

  Hej John,
  Jeg har 7 VW rugbrød type 1 i dublet som evt. kan indgå i en byttehandel. Det er følgende:
  Pick up:
  Service vogn Skandinavisk Motor Co. A/S
  Van:
  Den Røde Løber
  LK Laur. Knudsen gammelt komfur
  Møbeltransport Danmark
  Pfaff symaskine på siden “skygge” omkring P på taget
  Philips
  P Lykkeberg
  Hvis du mangler noget af dette, kan vi fortsætte “snakken” privat via min email: omonrad<snabel-a>gmail.com
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Volvo 164 #48253

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming,
  Det er ellers en sjælden farve på en Volvo 164. I det hele taget synes jeg, det er sjældent, men støder på en 164. De fleste, jeg har set, er gule og så enkelte hvide. Det er lykkedes mig at anskaffe Volvo 164 i hvid og gul, men det har ikke været let. Så er der den blå, og endelig er der en flaskegrøn i Hedegaards Samlerkatalog – men er der flere farver?
  Hilsen Ole

  som svar til: TOBI TOYS #48211

  Ole Monrad
  Participant

  Jeg kan også bidrage med en Tobi Toys bil. Det er vist tøndebil versionen, når man læser på æsken fra Bjergsamler. Den er også magen til “smør og mælk”-bilen. Ladet er støbt, og det er der vist ikke nogen Tekno-bil, der har. Jeg er i hvert fald kun stødt på støbte lad på anhængere.
  Hilsen Ole

  som svar til: Vitrineskap eller andre skap til framvisning av bilene. #47849

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Tom og alle andre,
  Spændende at læse om jeres løsninger på det tilbagevendende problem om opbevaring af vores elskelige modelbiler.
  Mit først vitrineskab fik jeg af min kone i julegave. Hun syntes, at mine Teknobiler fra barndommen skulle frem i lyset. Ved et indbrud blev de alle fjernet, og da jeg havde sundet mig over det, begyndte jeg at genanskaffe bilerne, men det tog om sig, og jeg startede med at samle på Teknobiler – primært personbiler, men også alle typer fra 50’erne fra min egen barndom.
  Hurtigt blev skabet fyldt op, så jeg så mig om efter et nyt. Vitrineskabet fra IKEA var gået ud af produktion, og det var svært at finde et andet, der passede. I stedet ledte jeg på Den blå Avis (DBA.dk) efter et mangen til, og efter noget tid lykkedes det. Dog i sort, men det blev malet hvidt.
  For nylig var der pladsproblemer igen, og nu er det lykkedes mig at finde to tilsvarende skabe dog også i sort, så der skal gang i malerpenslen. Skabene måler 72x62x25 cm med 4 glashylder 18 cm brede. Det betyder, at der godt kan stå to personbiler bag hinanden, og de er brede nok til blikbilerne og fx “Honest John”. I alt rummer et skab over 100 personbiler. Skabene har kostet kr. 200-300 pr. stk, så det er ikke nogen større udskrivning. Jeg synes, de er ok, når de er malet hvide. På billederne ses et ophængt hvidt skab uden indhold samt et af de stadig sorte skabe med biler, der viser pladsforholdene. På det seneste har jeg set skabet udbudt til salg af flere på DBA.dk.
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46378

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Peter,
  Fantastisk at du har haft tid til at lave en artikel så hurtigt. Tusinde tak for det.
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46377

  Ole Monrad
  Participant

  Hey Stroget,
  Of course you can add the scans I have made to the hobbydb-site. Then they are easy to access by english speaking collectors. If you have problems downloading the pdf-files I can send them by email.
  Regards Ole

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 34 i alt)