Ole Monrad

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 27 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Taarup grønthøsteren #49687

  Ole Monrad
  Participant

  Interessant historie, men som du skriver meget mærkelig. Den ser ellers meget fin ud med alle detaljerne, og det er tydeligt at se, at æske mv. har været urørt i de mange år. Hvornår blev den produceret?
  Mvh Ole

  som svar til: OPEL combi No 722 #49362

  Ole Monrad
  Participant

  Meget interessant at få noget mere at vide om Opel Caravan og Opel Combi. Det er først efter, at Hans Jørgen videresendte links til en række modelbil-brochurer, at jeg blev opmærksom på disse to Tekno modellers eksistens. I kataloget til 25 øre fra 1961 er de to modeller annonceret som kommende Tekno biler. Men hvorfor blev produktionen opgivet?
  Og specielt til RENAULT16: Kan du uploade flere billeder af de to prototyper, som jeg går ud fra, det er? Er de overhovedet til at få fat i?
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Tekno Reklamebiler søges #48363

  Ole Monrad
  Participant

  Hej John,
  Jeg har 7 VW rugbrød type 1 i dublet som evt. kan indgå i en byttehandel. Det er følgende:
  Pick up:
  Service vogn Skandinavisk Motor Co. A/S
  Van:
  Den Røde Løber
  LK Laur. Knudsen gammelt komfur
  Møbeltransport Danmark
  Pfaff symaskine på siden “skygge” omkring P på taget
  Philips
  P Lykkeberg
  Hvis du mangler noget af dette, kan vi fortsætte “snakken” privat via min email: omonrad<snabel-a>gmail.com
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Volvo 164 #48253

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming,
  Det er ellers en sjælden farve på en Volvo 164. I det hele taget synes jeg, det er sjældent, men støder på en 164. De fleste, jeg har set, er gule og så enkelte hvide. Det er lykkedes mig at anskaffe Volvo 164 i hvid og gul, men det har ikke været let. Så er der den blå, og endelig er der en flaskegrøn i Hedegaards Samlerkatalog – men er der flere farver?
  Hilsen Ole

  som svar til: TOBI TOYS #48211

  Ole Monrad
  Participant

  Jeg kan også bidrage med en Tobi Toys bil. Det er vist tøndebil versionen, når man læser på æsken fra Bjergsamler. Den er også magen til “smør og mælk”-bilen. Ladet er støbt, og det er der vist ikke nogen Tekno-bil, der har. Jeg er i hvert fald kun stødt på støbte lad på anhængere.
  Hilsen Ole

  som svar til: Vitrineskap eller andre skap til framvisning av bilene. #47849

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Tom og alle andre,
  Spændende at læse om jeres løsninger på det tilbagevendende problem om opbevaring af vores elskelige modelbiler.
  Mit først vitrineskab fik jeg af min kone i julegave. Hun syntes, at mine Teknobiler fra barndommen skulle frem i lyset. Ved et indbrud blev de alle fjernet, og da jeg havde sundet mig over det, begyndte jeg at genanskaffe bilerne, men det tog om sig, og jeg startede med at samle på Teknobiler – primært personbiler, men også alle typer fra 50’erne fra min egen barndom.
  Hurtigt blev skabet fyldt op, så jeg så mig om efter et nyt. Vitrineskabet fra IKEA var gået ud af produktion, og det var svært at finde et andet, der passede. I stedet ledte jeg på Den blå Avis (DBA.dk) efter et mangen til, og efter noget tid lykkedes det. Dog i sort, men det blev malet hvidt.
  For nylig var der pladsproblemer igen, og nu er det lykkedes mig at finde to tilsvarende skabe dog også i sort, så der skal gang i malerpenslen. Skabene måler 72x62x25 cm med 4 glashylder 18 cm brede. Det betyder, at der godt kan stå to personbiler bag hinanden, og de er brede nok til blikbilerne og fx “Honest John”. I alt rummer et skab over 100 personbiler. Skabene har kostet kr. 200-300 pr. stk, så det er ikke nogen større udskrivning. Jeg synes, de er ok, når de er malet hvide. På billederne ses et ophængt hvidt skab uden indhold samt et af de stadig sorte skabe med biler, der viser pladsforholdene. På det seneste har jeg set skabet udbudt til salg af flere på DBA.dk.
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46378

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Peter,
  Fantastisk at du har haft tid til at lave en artikel så hurtigt. Tusinde tak for det.
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46377

  Ole Monrad
  Participant

  Hey Stroget,
  Of course you can add the scans I have made to the hobbydb-site. Then they are easy to access by english speaking collectors. If you have problems downloading the pdf-files I can send them by email.
  Regards Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46236

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming og Peter,

  Dejligt at læse, at du (Peter) vil lave en artikel. Du må endelig skrive, hvis der er noget, jeg kan hjælpe med. Og til Flemming: måske får Peter brug for nogle af vores vejledninger.

  God weekend
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46228

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming,
  Tak for dine suppleringer til en samling af alle vejledninger. Interressant at se, at Jaguar E har flere forskellige udgaver af samlevejledningen – måske fordi det ikke er så nemt!
  Nu mangler vi blot at få en samlet oversigt over vejledninger til Tekno-biler. Er der nogen derude, som ha´r det forkromede overblik?
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46164

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming,
  Det lyder godt – Toronado er allerede med i det første indlæg, men kan du skanne de to andre ind og tilføje dem?
  Mvh Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46157

  Ole Monrad
  Participant

  Jeg har fået fat i og skannet yderligere tre samlevejledninger:
  Ford Mustang, der er den samme, som Peter har i sin artikel, men her er den i en pdf-version, som jeg personligt foretrækker, da den er lettere at printe ud i en læsbar version.
  Jaguar “E” type, der er en anden version, end den, der er i Peters artikel og her som pdf-fil.
  Mercedes-Benz 280 SL, som samlemæssigt er den samme som 230 og 250, men denne version er mere detaljeret end den, jeg tidligere har uploadet (Mercedes-benz-230.pdf).
  Da jeg udelukkende samler på personbiler, får jeg ikke fat i vejledninger til lastbiler mv. Men forhåbentlig er der andre i forummet, der vil bidrage. Jeg er selv på jagt efter 934 Toyota 2000 GT og 935 Porsche 911S, så de også bliver tilgængelige i en pdf.
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Minidodge med specielle hjul #43576

  Ole Monrad
  Participant

  Interessante oplysninger. Nu får den sin plads i samlingen blandt de andre små Dodge’r.

  som svar til: gamle dage ! #41641

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Hans Jørgen,
  Skønt at se dine gamle billeder, og det fik mig til at gå i gemmerne. Det lykkedes mig at finde et enkelt billede, hvor jeg leger med en Dodge Tuborg ølbil med anhænger. Jeg er 2 år, og begge billeder er fra sommeren 1950. Jeg havde mange af bilerne, der kom i årene umiddelbart efter 2. verdenskrig – dog ingen personbiler bortset fra den sorte Ford taxa. Alle blev stjålet ved et indbrud i 2011, men det gav mig interessen for at samle på Tekno-biler. Både dem, der var væk, men også alle de personbiler, jeg ikke nåede at få som barn.
  Mvh Ole

  som svar til: Morris Oxford #38890

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Hans Jørgen,
  Du har ret i dine antagelser. Der er lidt hvid maling, der er kommet ud på en af kapslerne. Rudeindsatsen løsnet fra nitningen og limet på igen, og der er lidt slør af lyseblå maling indvendig.
  Heldigvis har jeg kun betalt 350 danske kroner for den, så det overlever jeg nok.
  Mvh Ole

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 27 i alt)