Ole Monrad

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Vitrineskap eller andre skap til framvisning av bilene. #47849

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Tom og alle andre,
  Spændende at læse om jeres løsninger på det tilbagevendende problem om opbevaring af vores elskelige modelbiler.
  Mit først vitrineskab fik jeg af min kone i julegave. Hun syntes, at mine Teknobiler fra barndommen skulle frem i lyset. Ved et indbrud blev de alle fjernet, og da jeg havde sundet mig over det, begyndte jeg at genanskaffe bilerne, men det tog om sig, og jeg startede med at samle på Teknobiler – primært personbiler, men også alle typer fra 50’erne fra min egen barndom.
  Hurtigt blev skabet fyldt op, så jeg så mig om efter et nyt. Vitrineskabet fra IKEA var gået ud af produktion, og det var svært at finde et andet, der passede. I stedet ledte jeg på Den blå Avis (DBA.dk) efter et mangen til, og efter noget tid lykkedes det. Dog i sort, men det blev malet hvidt.
  For nylig var der pladsproblemer igen, og nu er det lykkedes mig at finde to tilsvarende skabe dog også i sort, så der skal gang i malerpenslen. Skabene måler 72x62x25 cm med 4 glashylder 18 cm brede. Det betyder, at der godt kan stå to personbiler bag hinanden, og de er brede nok til blikbilerne og fx “Honest John”. I alt rummer et skab over 100 personbiler. Skabene har kostet kr. 200-300 pr. stk, så det er ikke nogen større udskrivning. Jeg synes, de er ok, når de er malet hvide. På billederne ses et ophængt hvidt skab uden indhold samt et af de stadig sorte skabe med biler, der viser pladsforholdene. På det seneste har jeg set skabet udbudt til salg af flere på DBA.dk.
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46378

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Peter,
  Fantastisk at du har haft tid til at lave en artikel så hurtigt. Tusinde tak for det.
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46377

  Ole Monrad
  Participant

  Hey Stroget,
  Of course you can add the scans I have made to the hobbydb-site. Then they are easy to access by english speaking collectors. If you have problems downloading the pdf-files I can send them by email.
  Regards Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46236

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming og Peter,

  Dejligt at læse, at du (Peter) vil lave en artikel. Du må endelig skrive, hvis der er noget, jeg kan hjælpe med. Og til Flemming: måske får Peter brug for nogle af vores vejledninger.

  God weekend
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46228

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming,
  Tak for dine suppleringer til en samling af alle vejledninger. Interressant at se, at Jaguar E har flere forskellige udgaver af samlevejledningen – måske fordi det ikke er så nemt!
  Nu mangler vi blot at få en samlet oversigt over vejledninger til Tekno-biler. Er der nogen derude, som ha´r det forkromede overblik?
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46164

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Flemming,
  Det lyder godt – Toronado er allerede med i det første indlæg, men kan du skanne de to andre ind og tilføje dem?
  Mvh Ole

  som svar til: Samlevejledninger (Monza GT) #46157

  Ole Monrad
  Participant

  Jeg har fået fat i og skannet yderligere tre samlevejledninger:
  Ford Mustang, der er den samme, som Peter har i sin artikel, men her er den i en pdf-version, som jeg personligt foretrækker, da den er lettere at printe ud i en læsbar version.
  Jaguar “E” type, der er en anden version, end den, der er i Peters artikel og her som pdf-fil.
  Mercedes-Benz 280 SL, som samlemæssigt er den samme som 230 og 250, men denne version er mere detaljeret end den, jeg tidligere har uploadet (Mercedes-benz-230.pdf).
  Da jeg udelukkende samler på personbiler, får jeg ikke fat i vejledninger til lastbiler mv. Men forhåbentlig er der andre i forummet, der vil bidrage. Jeg er selv på jagt efter 934 Toyota 2000 GT og 935 Porsche 911S, så de også bliver tilgængelige i en pdf.
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Minidodge med specielle hjul #43576

  Ole Monrad
  Participant

  Interessante oplysninger. Nu får den sin plads i samlingen blandt de andre små Dodge’r.

  som svar til: gamle dage ! #41641

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Hans Jørgen,
  Skønt at se dine gamle billeder, og det fik mig til at gå i gemmerne. Det lykkedes mig at finde et enkelt billede, hvor jeg leger med en Dodge Tuborg ølbil med anhænger. Jeg er 2 år, og begge billeder er fra sommeren 1950. Jeg havde mange af bilerne, der kom i årene umiddelbart efter 2. verdenskrig – dog ingen personbiler bortset fra den sorte Ford taxa. Alle blev stjålet ved et indbrud i 2011, men det gav mig interessen for at samle på Tekno-biler. Både dem, der var væk, men også alle de personbiler, jeg ikke nåede at få som barn.
  Mvh Ole

  som svar til: Morris Oxford #38890

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Hans Jørgen,
  Du har ret i dine antagelser. Der er lidt hvid maling, der er kommet ud på en af kapslerne. Rudeindsatsen løsnet fra nitningen og limet på igen, og der er lidt slør af lyseblå maling indvendig.
  Heldigvis har jeg kun betalt 350 danske kroner for den, så det overlever jeg nok.
  Mvh Ole

  som svar til: Morris Oxford #38887

  Ole Monrad
  Participant

  Hej Peter,
  Lidt pinligt at jeg ikke var opmærksom på din artikel. Men der står det jo helt klart, at der ikke er decaler på exportmodellen.
  Er det de lidt mindre lygter, der gør, at du nævner renovering, for resten af bilen synes jeg nu ser autentisk ud.
  Mvh Ole

  som svar til: Låg til generator på ladvogn. #35785

  Ole Monrad
  Participant

  Hej
  Det regnfulde vejr holdt mig indendøre her til formiddag, så jeg fik taget et par billeder af min generatorbil.
  Som det ses, har låget for oven en buet profil, der hæver sig et par millimeter. Ellers er dimensionerne som bunden, og som Lars også har tilføjet på et af sine billeder.
  Jeg håber, det kan hjælpe til at få fremstillet reservedele. Og nu vi er ved reservedele, så mangler jeg slisken til bilen, hvis der er en, der kan fabrikere en sådan.
  Venlig hilsen
  Ole

  som svar til: Pyha endelig færdig #35589

  Ole Monrad
  Participant

  Kære Peter,
  Rigtigt stort til lykke med den afsluttede eksamen.
  Og glædeligt at høre, at du har fået velfortjent bonus for din indsats.
  Hilsen Ole

  som svar til: De små forskelle – nu bliver det nørdet #35489

  Ole Monrad
  Participant

  Hans Jørgens gode kommentarer fik mig til at se nærmere på den gule VW, jeg har i samlingen. Endnu en uden Tekno navnet (819c), men denne gang med trådeger. Den kan dog ikke give svaret på brug af maling til lygter, idet der også her er sparet på lygtemalingen. Til gengæld har den sort bund og gul maling både ude og inde samt på trinbrættet.

  som svar til: Mini Dodge #34790

  Ole Monrad
  Participant

  Ja, der skal også en hænger til og helst med samme benzin-logo, så til lykke med det.
  Jeg var selv så heldig at få hele sættet på een gang. De har tydeligvis været benyttet sammen, så de har også samme patina.
  Nu “mangler” vi så bare at få de øvrige tre benzinmærker.
  Mine slanger er for øvrigt begyndt at blive lidt “trætte”. Er der hos cykelhandleren, man kan anskaffe nogle nye, eller hvor?
  Hilsen Ole

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)